Gyorshír: eladták az Abbát!

Gyorshír: eladták az Abbát!

Utolsó frissítés:

Szerző:

szerző:
ingatlanmenedzser.hu

Úgynevezett eladás-visszabérlési ügyletről szereztünk tudomást.

Úgynevezett eladás-visszabérlési ügyletről szereztünk tudomást. Lényege, hogy az Abba szállodalánc Castilla Plaza de Madrid nevű egységét 33 millió euróért megvásárolta a Grupo Milenium nevű befektető. A hozam 7 százalékos, ami közepesnek mondható.

A spanyol főváros északi részén található, négycsillagos szállodában 228 szoba van. Az Abba úgy állapodott meg, hogy tíz év múlva visszavasárolhatja a hotelt, addig pedig bérli. Az eladót Aguirre Newman, a vevőt a CB Richard Ellis nemzetközi ingatlanügynökség képviselte – közölte a PropertyEU szaklap .

Az utóbbi időben nem nagyon kapkodtak a szállodákért Európa nyugati és déli országaiban. Ennek fő oka az volt, hogy a válság miatt visszaesett a kereslet a turizmusban és hanyatlik a szállodák teljesítménye. Mostanra viszont padlót fogott a hotelek értéke, ezért egyre több befektető jelent meg.

Az Abba hálózat tavaly nyitotta első németországi egységét Berlinben, egy négcsillagos, 216 szobás szállodát a belvárosban. Az 1999-ben alapított, ma már 30 tagú lánc főleg a spanyol piacon van jelen, de működik már szállodája Franciaországban, Hollandiában és az Egyesült Királyságban is.