Semmi nem elég: még két balatoni szálloda lett Tiborczé

Semmi nem elég: még két balatoni szálloda lett Tiborczé

Utolsó frissítés:

Szerző:

szerző:
hvg.hu

Keszthely két híres szállodája, a műemlék Hullám és a felújítás alatt álló Helikon, valamint az utóbbihoz tartozó teniszkomplexum került az érdekeltségébe.

A Tiborcz Istvánnal kapcsolatba hozható összes luxusingatlan-kereskedő és szállodás zrt.-nél évekig titokban tartották a valós tulajdonosokat, mivel a társaságok alapszabályában kizárólag a vállalatot formálisan létrehozó magánszemélyek szerepeltek névvel, a tulajdonosi körbe utóbb bekerült, a profit 90-99 százalékát maguk felé térítő úgynevezett osztalékelsőbbségi részvényesek rejtve maradtak – írta a Válasz.hu.

Az elmúlt hónapokban a BDPST-ről és a Longoria Holding Zrt.-ről is kiderült, hogy Tiborcz István a meghatározó részvényese, így hivatalos érdekeltségeinek száma hirtelen 5-ről 17-re nőtt. A lap értesülései szerint harmadik vállalatot is a nevére vett Orbán veje, így újabb két értékes balatoni ingatlan került a tulajdonába: a Pannon Tessera Hospitalis Zrt. nevű társaságban ugyancsak meghatározó részvényes a BDPST.

A Pannon Tessera tulajdonában áll a keszthelyi Hullám és felújítás alatt álló Helikon Hotel, az utóbbihoz tartozó a vendéglátó–szabadidős egységeket a megújulást követően a Mészáros Lőrinc-féle Hunguest Hotels üzemeltetheti majd. A tulajdoni lapok szerint ráadásul a keszthelyi Hullám–Helikon-projekt finanszírozója a felcsúti polgármesterrel szimbiózisban működő B3 Takarék.

Hivatalosan is Tiborcz tulajdonában áll tehát a Hullám és Helikon hoteleken kívül a Turai kastély, a badacsonyi Ranolder-villa, egy épülő luxusszálló a lepencei strand fölött, a Mahart–Weber–Münnich-házak óriástömbje a Pesti Vigadó mellett, egy XII. kerületi telek és az Andrássy út 43. szám alatti palota első szintje.