Bedőlt lakáshiteleseket is vár az OTP új közvetítő cége

Bedőlt lakáshiteleseket is vár az OTP új közvetítő cége

Utolsó frissítés:

Szerző:

szerző:
ingatlanmenedzser.hu

Az OTP Csoport új tagja, az OTP Ingatlanpont Kft.

©

Az OTP Csoport új tagja, az OTP Ingatlanpont Kft. egy éven belül az ingatlanforgalmazás első három cége között akar lenni - mondta Kosztolánczy György, a kft. ügyvezető igazgatója pénteken sajtótájékoztatón Budapesten.

A társaság egyelőre csak 1350 ingatlant tart a portfóliójában, de ez más hálózat kínálatában nem található meg. Az ügyvezető szerint gyorsan növekszik ez a szám és bedőlt lakáshitelesek ingatlanaival is jelentősen bővülhet, mert egyre többen fordulnak a céghez.

Szakértők szerint az új OTP-s cég versenyelőnye lehet, hogy az ingatlanokkal kapcsolatos összes szolgáltatást és terméktípust egyetlen kézből tudja nyújtani. Ezen felül a portfóliójából választó és OTP-s finanszírozást igénylő ügyfelek akár 75 bázispontos kedvezményt is kaphatnak a kamatból. 

Az OTP által fejlesztett lakások, az életjáradék és lakázlízing konstrukciókban érintett valamint a korábbi hitelek fedezetéül szolgáló lakások képezik a portfóliót. Napokon belül 20 irodában kezdődik a közvetítés és további 400 OTP fiókban is gyűjtenek ügyfelet, akiket a fő irodákba irányítanak. A cégvezető az Ingatlanmenedzsernek azt mondta, hogy más közvetítő irodák csatlakozásával is számolnak illetve szeretnének együttműködni a nagy franchise hálózatokkal, például a Duna House-zal és az Otthon Centrummal.

A céget bemutató tájékoztatón Kovács Antal, az OTP Bank Nyrt. vezérigazgató-helyettese elmondta:  a válság előtti "aranyévek" várhatóan soha nem térnek vissza az ingatlanpiacra, ám ezzel együtt az OTP erősíteni kívánja ingatlanpiaci jelenlétét. Tavaly az első kilenc hónapban az OTP 30 százalékos piaci részesedést ért el az ingatlanfinanszírozásban.

Hozzászólások