Bukhatunk a rosszul választott közvetítői megbízással

Bukhatunk a rosszul választott közvetítői megbízással

Utolsó frissítés:

Szerző:

szerző:
ingatlanmenedzser.hu
Tetszett a cikk?

Ma a korábbiaknál is fontosabb megnézni, hogy milyen megbízást adunk a lakásközvetítőnek.

Ma a korábbiaknál is fontosabb megnézni, hogy milyen megbízást adunk a lakásközvetítőnek. Az eladók alapvetően két megbízási típus között választhatnak, az általános megbízás, illetve a kiemelt (avagy kizárólagos) megbízás között.

©

Az általános megbízás esetén a közvetítőt csak akkor illeti meg jutalék, ha a vevőt az adott ingatlanközvetítő ajánlotta a tulajdonosnak. A kiemelt megbízás esetén – amikor az eladó kizárólag egyetlen közvetítőnek ad megbízást –, azonban minden esetben megilleti a jutalék a megbízott közvetítőt. A kiemelt megbízásoknak, szemben az általános szerződésekkel, egy fontos jellemzője, az általában alacsonyabb jutalék szint mellett, a jóval nagyobb hatékonyság.

A nagypobbhálózatok, mint például az Otthon Centrum vagy a Duna House a kiemelt megbízásokat sokkal hatékonyabban és jóval rövidebb idő alatt teljesítik mint, az általános megbízásokat. Ennek a magyarázata nagyon egyszerű, az ingatlanközvetítőnek a kiemelt megbízás jelentette kizárólagosság elegendő teret enged, hogy zavartalanul végig vigye hirdetési- és értékesítési stratégiát, és a legjobb ajánlatot találja meg az ingatlanra.

Hozzászólások