Győr mégis lenyúlná az Audi logisztikai központját

Győr mégis lenyúlná az Audi logisztikai központját

Utolsó frissítés:

Szerző:

szerző:
ingatlanmenedzser.hu
Tetszett a cikk?

Győr városa elkötelezett amellett, hogy az Audi beszállítói parkja a város határain belül valósuljon meg – áll Borkai...

A Győri Ipari Park

Győr városa elkötelezett amellett, hogy az Audi beszállítói parkja a város határain belül valósuljon meg – áll Borkai Zsolt (Fidesz-KDNP) polgármester csütörtöki közleményében. Győr - ahogy eddig, úgy a jövőben is – mindent elkövet azért, hogy a szigorú jogszabályi keretek betartása mellett versenyképes feltételeket biztosítson a beszállítói park számára – írja a városvezető.

Előzőleg a közeli Gönyű már ténykáént könyvetéle el, hogy ott lesz a fontos ipari ingatlan. Főleg azután, hogy a győri városvezetésben inkább a városi parkolók építését támogatták a park helyett.  

Thomas Faustmann, a társaság ügyvezetésének elnöke a múlt héten azt közölte: egyelőre nem született döntés arról, hol épül fel a logisztikai park, de "Gönyű esélyei nagyon jók" ebben a versenyben. A terület a magyar állam tulajdonában van, közúti és vasúti csatlakozással is rendelkezik, noha kérdéses, hogy ez utóbbit mennyire tudná kihasználni az Audi. A kormány minden feltételt biztosít ahhoz, hogy az Audi logisztikai parkja a gönyűi kikötőben épüljön fel. Olyan piaci környezetet teremtünk Gönyűn, amely versenyképessé teszi a kikötőt" - mondta február végén Becsey Zsolt, a miniszterelnök külgazdasági megbízottja, aki az Audival kapcsolatos tárgyalások koordinátori feladatait is megkapta.

Borkai Zsolt hozzáteszi: Győr önkormányzatának részéről nem kérdés, hogy az egymás iránti bizalom, valamint elkötelezettség a jövőben is fennáll. Ez pedig minden bizonnyal jó alapja a felelős döntéseknek, amelyek az elkövetkezendő időszakban tovább erősítik az egymás irányába vállalt kötelezettségek teljesítését.

Hozzászólások