Kacsa volt az árfolyamgát új határa

Kacsa volt az árfolyamgát új határa

Utolsó frissítés:

Szerző:

szerző:
ingatlanmenedzser.hu
Tetszett a cikk?

A sajtóban megjelent hírekkel szemben azok a devizában eladósodottak élhetnek az árfolyamrögzítéssel, akiknek hitele...

©

A sajtóban megjelent hírekkel szemben azok a devizában eladósodottak élhetnek az árfolyamrögzítéssel, akiknek hitele folyósításkor nem haladta meg a 20 millió forintot - reagált a Nemzetgazdasági Minisztérium (NGM) kedden.

A napi.hu azt írta, "Matolcsy György nemzetgazdasági miniszter utolsó körös kapkodó javaslata ismét némi kavarodást hozott a 30 millió forintos maximális ingatlanérték kapcsán az árfolyamgát-szerződés feltételei között".

A gazdasági hírportál szerint az egyik módosító indítvány ugyanis az árfolyamgátról szóló törvénypontokat akként módosította, hogy visszaemelte a törvénybe a fedezetként felajánlott ingatlan 30 milliós értékére vonatkozó korlátot tartalmazó pontokat.

Az NGM reagálásban úgy fogalmazott: a kodifikációs gyakorlatnak megfelelően a módosító javaslatok esetén az elhagyni javasolt szövegrészeket félkövér betűtípussal [ ] zárójel közé téve, az új szövegrészeket pedig aláhúzással jelölik meg. Ennek megfelelően a módosító javaslat kizárólag azt célozta, hogy a pénzügyi lízingszerződések esetében az árfolyamgát igénybevételének további feltétele legyen, hogy a szerződést a felek 2011. december 15. napja előtt kötötték. Ezt megerősíti az Országgyűlés Alkotmányügyi bizottságának a törvényjavaslat záró vitájához készített ajánlása is, amelyről az Országgyűlés szavazott - áll a közleményben.

Hozzászólások