Megszűnik a fizetős parkolás Zalakaroson

Megszűnik a fizetős parkolás Zalakaroson

Utolsó frissítés:

Szerző:

szerző:
ingatlanmenedzser.hu
Tetszett a cikk?

Március elejével megszűnik a fizetős parkolás Zalakaroson, ahol a kieső bevételt turisztikai marketingre költött...

Március elejével megszűnik a fizetős parkolás Zalakaroson, ahol a kieső bevételt turisztikai marketingre költött összegnek könyvelik el. A település teljes területén jelenleg 547 parkolóhelyen kell díjat fizetni, de márciustól valamennyi esetében ingyenes lesz a várakozás.

Nem előzmények nélküli az elhatározás, ugyanis a tavaly téli szezon óta november 1-je és március 1-je között - vagyis ez jelenleg is érvényes - nem kell díjat fizetni a parkolásért a város egész területén.

A fizetőparkolás végleges eltörléséről készülő döntést megelőzően úgy számoltak: évente tisztán 5-6 millió forint folyt be bevételként a parkolásból. Ezt a pénzt azonban nem számítják elmaradt bevételnek, úgy kalkulálnak, hogy ez a település turisztikai marketingjére fordított összeg. Az ingyenes parkolás nem jelenti azt, hogy bárhol meg lehet majd állni. A fizetőparkolós rendszer eddig forgalomszervezési szerepet is betöltött, de a rendőrség és a közterület-felügyelet ugyanúgy figyel a várakozási szabályok betartására.

Hozzászólások