Szombaton kezdődik a bécsi vásár

Szombaton kezdődik a bécsi vásár

Utolsó frissítés:

Szerző:

szerző:
ingatlanmenedzser.hu
Tetszett a cikk?

A fenyőfa kivilágításával megnyílik szombaton az ádventi vásár a bécsi Városháza előtti téren.

A fenyőfa kivilágításával megnyílik szombaton az ádventi vásár a bécsi Városháza előtti téren.

©

A város karácsonyfája idén Dél-Burgenlandból érkezett. A nyolcvanéves, öt tonnás fenyőt Rudersdorf község adományozta. A hatalmas fenyőt ezer LED-lámpából álló égősor díszíti, de nem hiányozhatnak a színes lámpafüzérek a pavilonok közül és a tér melletti park fáinak ágairól sem.

©

A Városháza előtti a  legismertebb Bécs számos karácsonyi vására közül. Minden évben mintegy hárommillióan keresik fel a hivatalosan Ádventi Varázsnak nevezett rendezvényt, ebből félmillió a külföldi turisták száma. Ebben az évben mintegy száznegyven pavilon várja enni- és innivalóval és különféle ajándéktárgyakkal a karácsonyi hangulatra vágyókat.

A bécsi kereskedelmi kamara becslése szerint összesen 7,8 millióan fordulnak meg a fővárosi karácsonyi vásárok valamelyikében. Egy-egy látogató egy alkalommal átlagosan 21 eurót (több mint hat és fél ezer forint) költ.  Noha az Ádventi Varázs a legkedveltebb az osztrákok körében, a leghangulatosabbnak a Salzburgi Mirabell-kastély, valamint a bécsi Schönbrunni kastély előtti vásárokat tartják.

Hozzászólások