Nézők nélkül játszhatja idei hazai meccseit a Ferencváros

Utolsó frissítés:

Tetszett a cikk?

A Magyar Labdarúgó Liga fegyelmi bizottságának keddi döntése értelmében a Ferencváros 2003. december 31-ig zárt kapuk mögött köteles lejátszani hazai mérkőzéseit, amiért a május 30-i, Debrecen elleni NB I-es találkozó lefújását követően a hazai szurkolók berohantak a pályára és megverték a játékosokat, illetve leütötték Szentes Lázárt, a vendégek vezetőedzőjét. A botrány miatt az FTC Rt.-t a rendezés hiányosságai miatt 4 millió forintra, Szeiler Józsefet, a csapatot működtető részvénytársaság vezérigazgatóját 3 millió forintra büntette a testület.

Emellett az FTC az év végéig a csapat idegenbeli találkozóin saját költségén 15 fővel köteles megemelni a rendezői létszámot.
A fegyelmi bizottság elnöke a döntéseket szóban közölte az érintettekkel, az írásos határozatokat 8 napon belül juttatja el az FTC Rt., illetve Szeiler József részére. Fellebbezésre a kézhezvételtől számított 15 napon belül van lehetőség. Szeiler a bizottság állásfoglalását tudomásul vette, jelezve, valószínűleg élni fog fellebbezési jogával. A Ferencváros hazai mérkőzéseinek esetleges tv-közvetítését a fegyelmi döntések nem érintik. Ezzel kapcsolatban a liga és a közvetítések jogával rendelkező csatorna külön egyeztet majd a jövőben.
Az ülésen döntés született Tököli Attilának, a Ferencváros csatárának ügyében: a támadót - aki a május 10-i FTC-MTK rangadó 22. percében meglökte Kassai Viktor játékvezetőt - hat bajnoki mérkőzésre tiltották el. Tököli a Debrecen elleni mérkőzés botránya miatt egyébként bejelentette, nem játszik tovább a Ferencvárosban.
Az NB I május 30-i játéknapján játszott Siófok-Győr mérkőzést követő botránnyal kapcsolatban a testület a Siófok képviselőinek távolléte miatt nem határozott, az ügyet pénteken 15 órától tárgyalják újra. A Videoton -Kispest-Honvéd alsóházi mérkőzés kapcsán kirobbant bundabotrányt pénteken tárgyalják újra, illetve a tervek szerint akkor le is zárják. (MTI)