A legtöbbet a mobiltelefonosok költik

Utolsó frissítés:

Tetszett a cikk?

Csak minden tizennegyedik magyar háztartásban van internet-hozzáférés, derül ki a Szonda Ipsos és a Hírközlési Felügyelet (HíF) közös felméréséből. A háztartások 6 százalékában semmilyen telekommunikációs eszköz nincs.

A szerdán ismertetett felmérés szerint a háztartások háromnegyedében van vezetékes, kétharmadukban pedig legalább egy mobiltelefon. A háztartások egynegyedében vezetékes telefont, mobiltelefont és kábeltévét is használnak.
A háztartások havonta átlagosan 6180 forintot költenek vezetékes- és mobiltelefonra, valamint kábeltévére és internetre. Havi szinten a legtöbbet a mobiltelefonokra, a legkevesebbet a kábeltévére áldoznak. Az egyféle telekommunikációs eszközzel felszerelt háztartások közül havonta legtöbbet a mobiltelefonosok, míg legkevesebbet a kábeltévések költenek telekommunikációra.
A kutatás szerint a többféle eszközt használók közül a vezetékes és mobiltelefonnal, kábeltévével és internettel is ellátott háztartások kiadásai a legmagasabbak, míg a vezetékes telefon és kábeltévé párosítás jár a legalacsonyabb havi költségekkel. (MTI)