Vádemelési javaslat az Országimázs Központ ügyében

Utolsó frissítés:

Tetszett a cikk?

Vádemelési javaslattal zárta a rendőrség az Országimázs Központ gazdálkodásának ügyében folytatott nyomozását. A gyanúsítottak között van a Happy End Kft. ügyvezetője és a MERT 2000 Rt vezérigazgatója is.

A tavaly májusban elrendelt nyomozás során csalás bűntettének alapos gyanúja miatt az Országos Rendőr-főkapitányság Szervezett Bűnözés Elleni Igazgatósága gyanúsítottként hallgatta ki Cs. Nórát, a Happy End Kft. ügyvezetőjét és T. Szabolcsot, a MERT 2000 Rt. vezérigazgatóját. T. Szabolcs egyben a Happy End Kft. alkalmazottjai is volt. A rendőrség szerint a gyanúsítottak az Országimázs Központ (OK) megrendelésére, a Happy End Kft. által készített nyomdai kiadványok előállítási költsége kapcsán megtévesztették a központ munkatársait, s az imázsközpont négy kiadványának nyomdai szerződéseivel 823 millió forintos kárt okoztak a költségvetésnek.
Gyanúsítottként hallgatták ki N. Bernadettet, az OK volt osztályvezetőjét is, aki a kiadványokkal kapcsolatos igazolások és kifizetések során nem a tőle elvárható gondossággal járt el. Őt hanyag kezelés vétségével gyanúsítja a rendőrség. (MTI)