Pannon Rádió: tulajdonos marad a Bocskai Alapítvány is

Utolsó frissítés:

Tetszett a cikk?

Az elsőfokú döntést megváltoztatva a Fővárosi Bíróság kedden jogerősen elutasította a Pannon Rádiót működtető Gidó Média Kft. ügyvezető igazgatójának keresetét a Bocskai István Szabadegyetemért Alapítvánnyal szemben. Gidófalvi Attila az alapítvánnyal kötött ajándékozási szerződése megsemmisítését kérte a bíróságtól; a három éve kötött megállapodás értelmében az alapítvány tulajdonába került a társaság 26 százalékos tulajdonrésze.

A bíróság álláspontja szerint a médiatörvény azon passzusa, amely a műsorszolgáltató társaságok esetében bizonyos tisztségviselési tiltásokat tartalmaz, csak cégekre vonatkozik, azok belső tulajdonosi viszonyaira nem, így nincs ok a szerződés megsemmisítésére. Az ajándék visszakövetelését a Fővárosi Bíróság azért utasította el, mert a felperes sem az első-, sem a másodfokú tárgyaláson nem bizonyította ennek jogos voltát.
Gidófalvi Attila tavaly nyáron jelezte először, hogy vissza kívánja szerezni a 2000 nyara óta működő Pannon Rádiót üzemeltető társaságban meglévő 26 százalékos részesedést a Bocskai István Szabadegyetemért Alapítványtól. Először azt ajánlotta fel, hogy cserébe - ha abban sikerül megállapodni - heti egy-két órában az alapítvány verses-zenés műsorát sugároznák. Kevéssel később, tavaly júliusban már a tulajdonostárs kizárása került szóba taggyűlésen, ám - mivel e sorozatosan megtartott rendezvényektől az alapítvány képviselői rendre távol maradtak - végül csak arról dönthettek, hogy visszavonják az ajándékozás útján átadott tulajdonrészt. Ennek jogosságát alátámasztandó indított pert 2002-ben Gidófalvi Attila az alapítvány ellen, amelyet első fokon meg is nyert. (MTI)