Távozásra szólítja fel Horváth Aladárt a CSZOSZ

Utolsó frissítés:

Tetszett a cikk?

Az Országos Cigány Önkormányzat (OCÖ) szerdai rendkívüli közgyűlésén született döntések elfogadására szólítja fel Horváth Aladárt a Cigány Szervezetek Országos Szövetsége (CSZOSZ) és annak OCÖ-beli képviselőcsoportja.

Az OCÖ szerdai rendkívüli közgyűlésén az 53 fős testület 35 jelenlévő tagja egyhangúlag döntött úgy, hogy megvonja a bizalmat Horváth Aladártól, s a posztra a tanácskozást kezdeményező Kolompár Orbán ügyvezető elnököt választotta.
Horváth Aladár ugyancsak szerdán úgy nyilatkozott: a tanácskozás összehívásának szabálytalanságai miatt jogi úton megtámadja az OCÖ rendkívüli közgyűlésén hozott határozatokat. Erre reagálva Kövesi Vilmos, a CSZOSZ frakcióvezetője elmondta: a bíróságnak nincs hatásköre ilyen ügyekben dönteni. Szerinte csak az OCÖ közvéleménybeli megítélését rontja Horváth Aladár, ha nem tesz eleget a kérésnek.
Az Országos Cigány Önkormányzat elnökévé márciusban megválasztott Horváth Aladár korábban többször is úgy nyilatkozott: összehívásának módja miatt nem tartja jogszerűnek a rendkívüli közgyűlést. Amennyiben azonban az általa jövő péntekre összehívott tanácskozáson is megvonják tőle a bizalmat, távozik az elnöki posztról. (MTI)