Roma Parlament: Kolompár megválasztása szabályellenes

Utolsó frissítés:

Tetszett a cikk?

Az Országos Cigány Önkormányzat (OCÖ) Roma Parlament-frakciója szerint Kolompár Orbánt a szabályokat megsértve választották elnöknek, emiatt félő, hogy a szervezet működésképtelenné válik - közölte az MTI-vel a képviselőcsoport vasárnapi ülését követően közleményben.

"Az így megválasztott "elnök" semmiféle elfogadásban nem részesülhet az állam részéről, a bank részéről fizetést nem eszközölhet, így önkormányzatunk működésképtelenné válna" - áll a dokumentumban. Horváth Aladár elnök ezért felajánlotta, hogy a következő közgyűlésen, amennyiben a képviselők többsége támogatja a bizalmatlansági indítványt, visszaadja megbízatását, mert fontos az országos önkormányzat működőképessége, és "nem teszi kockára a közös ügyet egyéni hatalmi ambíciók miatt" - fogalmaz a frakció.
A Roma Parlament képviselői vasárnapi ülésükön áttekintették azt is, hogy mit végzett az OCÖ a megalakulása óta eltelt három hónapban. "Ez az időszak gazdag és tartalmas volt az Országos Cigány Önkormányzat megalapozása szempontjából. Ugyanakkor sajnálatos tény, hogy a hivatal beindulásának nehézségei és az anyagi gondok megakadályozták az érdemi önkormányzati bizottsági munkát" - áll a közleményben. A frakció reményei szerint a hiányosságok pótolhatók, és hamarosan sor kerül "az elmélyült munkára, a közös ügyek szakmai megvitatására". (MTI)