Labdarúgás: megsemmisített döntések az FTC és a Siófok ügyében

Utolsó frissítés:

Tetszett a cikk?

A Magyar Labdarúgó Liga elnöksége hétfői rendkívüli ülésén megsemmisítette a fellebbviteli bizottság csütörtöki, a Ferencvárossal, illetve a Siófok labdarúgócsapatával, valamint Szeiler Józseffel, az FTC Rt. cégvezető vezérigazgatójával szembeni határozatait.

A hétfői döntés értelmében a fegyelmi bizottságnak kedden új eljárás lefolytatását kell megkezdenie. A május 30-ai szurkolói botrányok miatti stadionbezárások, illetve pénzbüntetések ügyében pénteken - közvetlenül a bajnoki rajt előtt - várható döntés. A liga elnöksége visszavonta a fellebbviteli bizottság négy tagjának mandátumát.
A fellebbviteli bizottság a május 30-ai FTC-Debrecen NB I-es találkozó utáni szurkolói rendbontás ügyében csütörtökön úgy határozott, hogy a december 31-éig történő stadionbezárás helyett mindössze három bajnoki mérkőzést kell zárt kapuk mögött megrendezni az Üllői úton. Szeiler József büntetését 3 millióról 1 millió forintra csökkentették. A Siófok egy mérkőzésre szóló pályabezárását is törölték. Az MLL vezetősége augusztus 7-ére rendkívüli közgyűlést hívott össze. (MTI)