Várszegi fizet az FTC-nek

Utolsó frissítés:

Tetszett a cikk?

A Fotex Rt. a két évvel ezelőtt megkötött szerződés értelmében megkezdte a harmadik 600 millió forintos részlet átutalását az FTC-nek - közölte kedden Furulyás János, a Ferencvárosi Torna Club elnöke.

A Fotex vezetője, Várszegi Gábor az ominózus május 30-i Üllői úti botrány után úgy döntött, hogy kiszáll a Ferencvárosból. A klub múlt pénteki elnökségi ülése ugyanakkor arról határozott, hogy a harmadik részletet a hétfői határidőig mindenképpen ki kell fizetnie a vállalkozónak, különben a klub jogi útra tereli az ügyet. Ezt követően pedig közösen keresnek egy befektetőt, aki átvállalja Várszegi fizetési kötelezettségét. Furulyás elmondta, hogy a gazdasági vezetők arról tájékoztattak őt, hogy a pénz egy része már megérkezett.
A 2001-ben megkötött kontraktus alapján a Fotex Rt. négy részletben összesen 2.4 milliárd forintot fizetett volna a IX. kerületi klubnak. A Várszegi által irányított cég eddig a szerződésben foglaltak szerint kétszer 600 milliót utalt át, amelyből az egyesület rendezte adóssága nagy részét, illetve 230 millió forintos tőkeemelést hajtott végre. Várszegi az elmúlt két évben őt ért atrocitásokkal indokolta távozási szándékát. (MTI)