Adóvita: az SZDSZ elutasítja a kormány javaslatát

Utolsó frissítés:

Tetszett a cikk?

Az SZDSZ nem fogja megszavazni a jövő évre elfogadott személyi jövedelemadó tábla módosítását - közölte kedde este Kuncze Gábor, a szabad demokrata párt elnöke.

A pártelnök a tv2 kedd esti hírműsorában emlékeztetett rá, hogy az SZDSZ korábban már többször is hangoztatta, nem járulnak hozzá a 2004. évi adótábla, a személyi jövedelemadó csökkentés elhalasztásához. A kabinet ülésén a kormány SZDSZ-es miniszterei is jelezték, hogy a párt nem tud ehhez hozzájárulni - mondta Kuncze Gábor, aki szerint a kérdés a kormányülésen is nyitva maradt.
Azzal kapcsolatban, hogy a miniszterelnök és az MSZP szerint az adócsökkentés forrásait az SZDSZ-nek kellene megtalálnia, úgy fogalmazott: jelenleg van egy helyzet, aminek a megváltoztatását nem javasolták, sőt, nem is akarják, hogy megváltozzon. "Ha másnak van más javaslata, keresse meg ahhoz a megfelelő megoldásokat" – mondta a pártelnök, hozzátéve: ez esetben az SZDSZ felajánlja segítségét.
Kedden az SZDSZ ügyvivői testülete úgy foglalt állást, hogy a párt és a parlamenti frakció álljon ki az adócsökkentési elképzelések és a már elfogadott jövő évi személyijövedelemadó-tábla mellett. (MTI)