Közlekedési káosztól tartanak a Budapest Plage bírálói

Utolsó frissítés:

Tetszett a cikk?

A Budapest Plage rendezői megkapták a programsorozathoz szükséges engedélyeket, így az eredetileg tervezett időpontban, augusztus 6-án nyit a Plage az Újpesti alsó rakparton. Bírálói szerint a pesti "tengerpart" közlekedési káoszt okozhat a fővárosban.

A már meglévő területfoglalás engedélyen túl a cég megkapta a tűzvédelmi szakhatósági engedélyt, és a Főpolgármesteri Hivatal Közlekedési Ügyosztálya is hozzájárult a közúti forgalom eltereléséhez a Margit híd pesti hídfőjétől a Dráva utcáig tartó útszakaszon. A XIII. kerületi ÁNTSZ hétfő délután tájékoztatta a társaságot arról, hogy hozzájárul a programsorozat megtartásához.
Kerületi önkormányzati tisztviselők korábban bírálták a Budapest Plage terveit, mert szerintük a rendezvény közlekedési káoszt okozhat a fővárosban. Az újpesti Plage kialakítását augusztus 3-án, vasárnap kezdik, ezért aznap este már nem célszerű a Margit híd és a Dráva utca közti alsó rakparton parkolni, mivel a területen 4-én 0 órától parkolási tilalom lép életbe, s az ott parkoló autókat elszállítják. (MTI)