SZDSZ: szó sem lehet az adótábla módosításáról

Utolsó frissítés:

Tetszett a cikk?

A kisebbik kormánypárt továbbra is ragaszkodik a jövő évre elfogadott személyi jövedelemadó-tábla bevezetéséhez. Kuncze Gábor, az SZDSZ elnöke szerint e tekintetben nincs lehetőség kompromisszumra.

Az SZDSZ nem tárgyal semmilyen kompromisszumos javaslatról és úgy ítéli meg, hogy e tekintetben nincs szükség, és részükről nincs is lehetőség kompromisszumra - közölte az SZDSZ elnöke a párt keddi, budapesti ügyvivői testületi ülésének szünetében. Az adóelképzelésekkel kapcsolatban a jövő héten kezdődhetnek meg az egyeztetések.
A kormányprogram teljesítése és a két koalíciós párt által elfogadott adótábla az, ami mellett az SZDSZ kiáll - mondta Kuncze Gábor, aki szerint most a gazdaságnak kell az első helyen lennie, és utána lehet a megtermelt javakat olyan területek javítására fordítani, ahol az szükséges. Azokra a sajtóhírekre reagálva, amelyek szerint a kormányfő több miniszterrel együtt megállapodott egyebek közt a lakásépítési támogatások kedvezményeiről, illetve az 53. heti nyugdíjról, azt mondta: "mégiscsak van mozgástér a költségvetésben". (MTI)