Tóth András: nincs terrorfenyegetettség Magyarországon

Utolsó frissítés:

Tetszett a cikk?

Semmifajta terrorfenyegetettség nincs Magyarország esetében - jelentette ki Tóth András, a Miniszterelnöki Hivatal polgári titkosszolgálatokat felügyelő politikai államtitkára, aki cáfolta azt az internetes értesülést, amely szerint a Nemzetbiztonsági Hivatal újból megszigorította volna a kiemelt fontosságú állami intézmények és vállalatok, valamint a Ferihegyi repülőtér védelmét.

A világhálón közzé tett cikk szerint ugyanis néhány iraki ellenállási szervezet megfenyegette azokat az államokat, amelyek az Egyesült Államok oldalán részt vesznek a békefenntartásban. A Nemzetbiztonsági Hivatal honlapján „Új" jelzéssel megjelent egy összeállítás, amely felsorolja azokat az intézkedéseket, amelyeket az iraki válsággal összefüggő terrorfenyegetettség csökkentésére tettek. A politikai államtitkár elmondta, hogy az egyik katari televízióban előző nap valóban megjelent egy olyan „anyag", amely arról szólt, hogy Szaddám Huszein volt hívei úgy nyilatkoztak, ellenfélnek, vagy ellenségnek tekintik a békefenntartásban résztvevő országokat, s azokat különféle terrorcselekményekkel fenyegetik meg.
„Jelenleg Szaddám Huszein híveinek más gondjuk van, mint hogy Európában terrorakciókat szervezzenek" - fogalmazott Tóth András, hozzátéve: nem kellene túlértékelni ezt a fajta fenyegetést. „Semmi olyan információ nincs, amely alapján nekünk itthon intézkedést kellett volna hoznunk.” Mint hozzátette, a háború befejezését követően az intézkedések foka gyakorlatilag ismét a normál szintre került vissza. „Egy nemzetközi repülőtér mindig fokozott figyelmet érdemel, nálunk is fokozottan figyelnek Ferihegyre, de én semmi kiemelt intézkedésről nem tudok" - közölte Tóth András. (MTI)