Megfenyegették a PSZÁF elnökét és családját

Utolsó frissítés:

Tetszett a cikk?

Levélben fenyegette meg egy ismeretlen Szász Károlyt, a Pénzügyi Szervezetek Állami Felügyeletének (PSZÁF) elnökét és családját, erősítette meg hétfőn a hvg.hu-nak a szervezet kommunikációs osztályának munkatársa. A PSZÁF vezetője a rendőri védelem kiterjesztését kérte.

Az aláírás nélküli levelet hétfőn kapta kézhez a PSZÁF elnöke, aki rendőrségi feljelentést tett az ügyben, és ezzel egyidejűleg az esetről tájékoztatta Medgyessy Péter miniszterelnököt valamint Salgó Lászlót, Országos Rendőr-főkapitányság (ORFK) vezetőjét is. Szász Károly az eset kapcsán arra kérte az ORFK vezetőjét, hogy a neki biztosított rendőri védelmet a családjára is terjesszék ki, mondta el a PSZÁF munkatársa.
Szász Károly azt követően kapott rendőri védelmet, hogy június 16-án ismeretlenek bántalmazták. Az elnök nyolc napon túl gyógyuló sérüléseket szenvedett. Az elkövetőket a rendőrség egyelőre nem találja.
A PSZÁF munkatársa szerint egyelőre sem megerősíteni sem pedig cáfolni nem lehet azt, hogy a levélben érkezett fenyegetés kapcsolatban lenne a júniusban Szász Károly ellen elkövetett fizikai bántalmazással.