Szász Károly családja is rendőri védelem alatt áll

Utolsó frissítés:

Tetszett a cikk?

Rendőri védelmet kért - és kapott is - családja részére Szász Károly, a Pénzügyi Szervezetek Állami Felügyeletének elnöke, aki közölte: hétfőn életveszélyesen megfenyegették. Szász Károlyt már védik a rendőrök, amióta június közepén ismeretlenek összeverték. Közben grafológus szakemberek vizsgálják a PSZÁF elnökének küldött fenyegető levelet.

A rendőrség Szász Károlynak, a Pénzügyi Szervezetek Állami Felügyelete (PSZÁF) elnökének kérésére megtette a szükséges biztonsági intézkedéseket - közölte Bodnár Zsolt, a Budapesti Rendőr-főkapitányság (BRFK) nyomozó főosztályának vezetője hétfőn. Az ezredes azt követően nyilatkozott, hogy a PSZÁF elnökét egy ismeretlen hétfőn életveszélyesen megfenyegette levélben. Szász Károly az ügyben feljelentést tett, és családja számára védelmet kért a rendőrségtől.
Bodnár Zsolt elmondta, a BRFK-hoz, mint az ügyben illetékes szervhez hivatalosan is megérkezett a feljelentés. A főosztályvezető az ügy részleteiről a nyomozás érdekében nem kívánt nyilatkozni, azt azonban elmondta, hogy a kézzel írott levelet még vizsgálják, a grafológus szakemberek mindenekelőtt a fenyegető személyiségrajzát igyekeznek megrajzolni.
Az ezredes közölte, egyelőre a tisztázandó kérdések közé tartozik az is, hogy a levél postai úton érkezett-e Szász Károly munkahelyére. Szerinte ugyanis a fenyegető sorokat egy a PSZÁF tevékenységét bemutató nyomtatvány hátoldalára írták, és bélyeg nélküli borítékban került a hivatalba érkezett levelek közé. Bodnár Zsolt arra is felhívta a figyelmet: egyelőre nincs adat arra, hogy a fenyegetés összefüggésben lenne a PSZÁF elnöke körüli korábbi eseményekkel.
Szász Károlyt június 16-án ismeretlenek bántalmazták. Az elnök nyolc napon túl gyógyuló sérüléseket szenvedett. Az elkövetőket a rendőrség egyelőre nem találja.(MTI)