Több helyen tűz ütött ki a tűzijáték miatt

Utolsó frissítés:

Tetszett a cikk?

A tűzijáték következtében több helyen kigyulladt a Gellért-hegy, a besült petárdák miatt felrobbant egy vetőcső és kigyulladt egy uszály a Dunán a Parlament előtt. A balesetekben senki sem sérült meg.

A főváros I. kerületében az Orom utcánál a domb oldalában elhelyezett teherautó pótkocsin besült egy vetőcső, aminek következtében felrobbant a pótkocsin lévő petárdák nagy része. A tüzet eloltották, mondta szerdán Molnár Péter, a Fővárosi Tűzoltóság szóvivője. Jelenleg a tűzszerészeket várják, hogy megvizsgálják a pótkocsin maradt sértetlen eszközöket. A szóvivő elmondta azt is, hogy eddig személyi sérülésről nem tudnak, az embereket a pótkocsitól sikerült elterelni.
Szintén petárda-besülés miatt kigyulladt egy uszály a Dunán, és a tűz miatt kontrollálhatatlanná vált a petárdák kilövése. A hajóról sikerült eloltani a tüzet. Az uszályt - amelyről két személyt mentettek ki - a város szélére vontatják. Több helyen kigyulladt a Gellért-hegy a tűzijáték következtében. "Hiába locsolták a Gellért-hegyet, a száraz aljnövényzet és az erdő egy része lángra kapott" – közölte Molnár Péter.
A látványos, több mint 40 ezer lövésből álló, korábban nem látott elemeket felvonultató fényparádé költségvetése meghaladta a 123 millió forintot. A tűzijáték után éjjel 11 órától hajnalig mintegy 700 köbméter hulladékot, szemetet takarítottak el. (MTI)