Gy. Németh csalással vádolja a MeH előző vezetését

Utolsó frissítés:

Az előző kormányciklus alatt a Miniszterelnöki Hivatal a piszkos ügyek hivatala volt – mondta Gy. Németh Erzsébet, az MSZP parlamenti képviselőcsoportjának helyettes vezetője a Divatcsarnok előtt tartott sajtótájékoztatóján csütörtökön. A Fidesz jogi lépéseket helyezett kilátásba.

Stumpf István állításaival ellentétben az informatikai kormánybiztosság előző ciklusbéli működése nem sikertörténet, a Divatcsarnokkal kapcsolatos pazarlás pedig maga volt az esztelen nagyravágyás jelképe - nyilatkozta Gy. Németh Erzsébet az üresen álló épület előtt tartott sajtótájékoztatóján. "Az Orbán-kormány alatt a MeH rövidítés annyit tett: milliárdokat elviszünk haza" - mondta Gy. Németh, majd kérdést intézett Stumpf Istvánhoz: "Igaz-e, hogy a Divatcsarnok épületét azért vásárolták meg akkoriban kétmilliárd forintért, mert az épületet Várhegyi Attila, az előző kormány kulturális minisztériumának politikai államtitkára nézte ki magának?". Az MSZP parlamenti képviselőcsoportjának helyettes vezetője emlékeztetett arra is: a Kormányzati Ellenőrzési Hivatal MeH-hel kapcsolatos vizsgálata törvénytelen pályáztatási gyakorlatot és 17,5 milliárd forint szabálytalan költést mutatott ki.
A szocialista politikus sajtótájékoztatóján elhangzottakra reagálva Halász János, a Fidesz frakciószóvivője elmondta: a párt megteszi a rágalmazókkal szemben szokásos jogi lépéseket. "A durva hangnemű sajtótájékoztató csupán átlátszó figyelemelterelés a szocialista kormány ügyeiről" - fogalmazott Halász. (MTI)