Brókerbotrány: vallomást tett az elfogott szír férfi?

Utolsó frissítés:

A Magyar Televízió Híradója szerint hétfőn beismerő vallomást tett a múlt csütörtökön a elfogott, sikkasztással gyanúsított szír férfi. A rendőrség nem kommentálta az értesülést. Közben a Pénzügyi Szervezetek Állami Felügyelete (PSZÁF) kötelezte a K and H Equities Rt-t, hogy zárja le a halasztott fizetési ügyleteket, és erről tegyen jelentést a felügyeletnek.

Bár az MTI úgy tudja, hogy a K and H Bank brókercégénél történt sikkasztás kapcsán múlt csütörtökön letartóztatott, majd előzetes letartóztatásba helyezett szír férfit sem az ORFK, sem annak Szervezett Bűnözés Elleni Igazgatósága (SZBEI) nem hallgatta ki, a Magyar Televízió Híradójának értesülése szerint az őrizetbe vett férfi vallomást tett, s 6 milliárd forint felvételét, illetve továbbutalását ismerte be. A Híradó szerint a rendőrök már azok névsorát is ismerik, akik részére Kulcsár Attila a milliárdokat átutalta.
Németh Lajos, az Országos Rendőr-főkapitányság (ORFK) kommunikációs osztályának helyettes vezetője a Híradóban elhangzottakat egyelőre nem kívánta kommentálni. Az előzetesben lévő férfi szír társa külföldre távozott, ellene a Fővárosi Ügyészség múlt csütörtökön nemzetközi elfogatóparancsot adott ki.
Az SZBEI pénzmosás elleni osztályának vezetője múlt hét keddi sajtótájékoztatóján arról számolt be: a jelenlegi ismeretek szerint körülbelül 10 milliárd forintot sikkasztott el Kulcsár Attila társaival. Ebből 6 milliárd forint két szír állampolgárhoz került, akik készpénzben vették fel az összeget két év alatt, s általában 10-100 millió forint volt az egyszeri tranzakció összege.
Közben a Pénzügyi Szervezetek Állami Felügyelete (PSZÁF) kötelezte a K and H Equities Rt-t, hogy zárja le a halasztott fizetési ügyleteket, és erről tegyen jelentést a felügyeletnek.A PSZÁF ezzel az intézkedéssel részben feloldotta a brókercég tevékenységének szeptember 30-ig érvényes felfüggesztését. A működési tilalmat a brókercégnél kirobbant sikkasztási botrány nyomán rendelte el a felügyelet még július végén.(MTI)