Keller panasszal él a Happy End-ügyben

Utolsó frissítés:

A törvényi lehetőségekkel élve, nyolc napon belül panasszal él Keller László közpénzügyi államtitkár a Fővárosi Főügyészség döntése ellen, amellyel a hivatal bűncselekmény hiányában megszüntette a Happy End Kft. és a Mert 2000 Rt. vezetője, valamint az Országimázs Központ osztályvezetője ellen csalás, illetve hanyag kezelés gyanújával indult eljárást.

"Óriási aránytalanságot látok a vizsgálat és a végeredmény között, mert olyan előrehaladott volt a nyomozás, hogy az ügyészség jónak látta a rendőrség vádemelési javaslatának elkészítését" - mondta az MTI érdeklődésére kedden az államtitkár. Közölte azt is, hogy ha panaszát a legfőbb ügyész elutasítja, akkor megkeresik azt a lehetséges jogi lépést, amellyel újból fellebbezéssel élhet. A Fővárosi Főügyészség csak a Happy End Kft. és a Mert 2000 Rt. vezetője, illetve az Országimázs Központ osztályvezetője ellen szüntette meg az eljárást, de az Országimázs Központ ellen továbbra is folyik a nyomozás - tette hozzá Keller.
A Fővárosi Főügyészség hétfőn azért szüntette meg a szóban forgó ügyekben az eljárást, mert a nyomozás adatai alapján bűncselekmény nem volt megállapítható, károkozás pedig nem történt. (MTI)