A Parlament ismét leszavazta Polt Pétert

Utolsó frissítés:

Tetszett a cikk?

Hétfőn a kormánytöbbség a parlament őszi ülésszaka során immár másodszor szavazta le a legfőbb ügyész interpellációra adott válaszát. A szabad demokrata Gusztos Péter – akárcsak az előző hét hétfőjén frakciótársa, Pető Iván - interpellációjában az MTV gazdálkodásával kapcsolatban kérdezte Polt Péter legfőbb ügyészt, akinek válaszát a képviselő és a Parlament nem fogadta el.

Gusztos Péter - utalva arra, hogy a rendőrség Szabó László Zsolt volt MTV-elnök tudatos kötelességszegésére hivatkozva élt vádemelési javaslattal - hangsúlyozta: az ilyen cselekményeket az ügyészség eddig bűncselekménynek tartotta. Kijelentette: 2000-ben Szabó László Zsolt a MTV dolgozóitól levont járulékokat nem fizette be az adóhivatalnak. "További bűncselekmények egész sorát is megvalósította azzal, hogy - a pénz eredetét szükségképpen elfedő módon könyvelve - annak céljától eltérően el is költötte a saját dolgozóitól származó 10 milliárdnyi közpénzt. Megdőlt az az ürügy, amely szerint a külső gyártások állandó növelésére vonatkozó törvényi kötelezettség okán szüntették meg a nyomozást" - jelentette ki. "Miért más állampolgár Szabó László Zsolt, mint a többi, akik mind bűnhődtek volna ezért a nagyon súlyos kötelességszegésért?" - tette fel a kérdést.
Polt Péter legfőbb ügyész válaszában elmondta, hogy ilyen esetben a büntető törvénykönyv szerint csak akkor lehet vádat emelni, ha a cselekményt önhibából követték el, ami az MTV elnök esetében nem így történt. (MTI)