Deutsch lemond fővárosi Fidesz-elnöki posztjáról

Utolsó frissítés:

Deutsch Tamást a Fidesz-frakció a Országgyűlés alelnökévé javasolja megválasztani, a posztról európai parlamenti elfoglaltságai miatt 2004. február 1-jei hatállyal lemondó Szájer József helyére.

Deutsch az év elején mond le fővárosi Fidesz-elnöki posztjáról; a kérdés szóba került a Fidesz országgyűlési frakciójának hétfői zárt tanácskozásán is, amelyen Orbán Viktor pártelnök a fővárosi Fidesz megújulásának szükségességéről beszélt - tájékoztatta az MTI-t a neve elhallgatását kérő, a frakcióülésen jelen lévő politikus. Orbán Viktor a frakcióülésen beszélt arról is, hogy a szövetséggé válás jegyében a fővárosban is át kell alakulnia a Fidesznek, a pártcsoportoknak a választókerületekhez igazodva kell formálódniuk, ahogy ez a változás vidéken is végbement.

Deutschot a pártelnök és Áder János frakcióvezető javaslatának megfelelően javasolja a Fidesz-frakció a Országgyűlés alelnökévé megválasztani. Az "egy poszt egy ember" elvnek megfelelően Deutsch Tamás fővárosi elnöki pozícióját az alelnöki posztra váltja fel. Egyelőre kérdéses, hogy a fővárosi Fidesz élére ki kerülhet, de az MTI-t a pártvezetéshez közel álló forrásból úgy tájékoztatták, van, aki erre a posztra Fónagy János országgyűlési képviselőt, volt közlekedési minisztert javasolja. (MTI)