Medián: csökkent a Fidesz előnye

Utolsó frissítés:

Tetszett a cikk?

Medgyessy Péter népszerűsége még soha sem volt olyan alacsony, 41 százalékos, mint március elején - írja a Magyar Hírlap.

A Medián legfrissebb felmérése szerint 7 százalékkal csökkent a Fidesz előnye az MSZP előtt. Egy "most vasárnapi" választáson a biztos szavazók fele a nagyobbik ellenzéki pártra, mintegy négytizede a szocialistákra, hat százalékuk pedig az SZDSZ-re szavazna.Kereskedjen ezzel a hírrel a Hírbörzén!
Medgyessy népszerűsége növekszik 2004. márciusban
A szocialisták nem szerezték vissza régi szavazóikat, a Fidesz veszítette el az újakat. Igaz, az MSZP elbizonytalanodott szavazóinak egy része újból aktívabbá vált. Könnyen lehet, hogy Medgyessy Péter kezdeményezései mozgósították őket. Bár az MSZP helyzetének javulása feltehetően nem független a miniszterelnök közjogi javaslataitól és a vitáktól, a gazdasági témák háttérbe szorulása nem jelenti azt, hogy a kormány és a miniszterelnök megítélése túljutott volna a mélyponton.A politikai napirend megváltozása azonban összefügghet azzal, hogy a Fidesz az elmúlt hónapokban nem tudta megtartani azokat a szavazókat, akik az emberek pénztárcáját közvetlenül érintő kedvezőtlen gazdasági hírek hatására két hónappal ezelőtt pártoltak át hozzá.A politikusi "élbolyban" nem történt más változás. Továbbra is Dávid Ibolya vezeti a népszerűségi listát, Orbán Viktor pedig továbbra is az ötödik helyen van, megítélése egy pontot sem változott. Továbbra is jó helyezést érnek el az SZDSZ frontemberei, igaz, most pártjuk is viszonylag jól szerepel, támogatottsága a választások óta először most haladta meg kétszer egymás után az ötszázalékos "álomhatárt".