Kulcsár Attila hazament egy Audival

Utolsó frissítés:

Tetszett a cikk?

Házi őrizetbe helyezte Kulcsár Attilát a Budai Központi Kerületi Bíróság (BKKB) csütörtökön az ügyészség indítványára - közölte a volt bróker ügyvédje újságírókkal a bíróság döntése után; a volt bróker bilincs nélkül, egy Audiba ülve hagyta el a bíróság épületét.

"A bíróság megszüntette az előzetes letartóztatást és házi őrizetet rendelt el úgy, ahogy ezt az ügyészi indítvány is tartalmazta" - mondta Zámbó Gyula a vádlott ügyvédje. Kulcsárt még ma visszaviszik a Fővárosi Büntetés-végrehajtási Intézetbe, hogy a bírói döntéssel járó adminisztrációt elvégezzék. Ezután pedig Kulcsár Attila fővárosi otthonába megy majd.

"Ez egy néhány órás procedúra, amíg lebonyolítják a szabadulást és akkor haza megy" - mondta Zámbó Gyula. Arra a kérdésre, hogy a bíróság mivel indokolta a házi őrizet elrendelését, úgy válaszolt: "azzal, hogy nem szükséges már az előzetes letartóztatás". Mint mondta: a bíróság szigorú feltételekkel rendelte el a házi őrizetet, ennek egyik része, hogy a rendőrség folyamatos őrzéssel látja el Kulcsár Attila ellenőrzését, másrészt a volt bróker házát csak engedéllyel hagyhatja majd el.A bíróság egy hónapra rendelte el a házi őrizetet, s Kulcsár Attila útlevelét nem kellett bevonni, mert az már megtörtént.Kulcsár Attila a bíróság döntését követően újságírók és fotósok gyűrűjében távozott a BKKB-nak helyet adó katonai bíróság Fő utcai épületéből, egy másik ügyvédjével szállt be egy Audiba. A volt bróker arra az újságírói kérdésre, hogy elégedett-e a bírói döntéssel, nem válaszolt. Arra a kérdésre, hogy kötött-e alkut az ügyészséggel, mindössze annyit mondott "ugyan". Egy felvetésre, hogy fél-e, amiért a közelmúltban megfenyegették, azt válaszolta: "kitől félnék".