Robbanás a Hős utcában

Utolsó frissítés:

Szerző:

szerző:
MTI

Egy könnyű sérültje van annak a robbanásnak, amely szerdán hajnalban Budapesten egy X. kerületi ház második emeletén történt; szakemberek nem zárják ki, hogy gázrobbanás történt, de a baleset okát még vizsgálják.

"A robbanásban egyedül egy, a szomszédos épületben lakó nő sérült meg könnyebben, akit az üvegszilánkok vágtak meg" - mondta Molnár Péter, a fővárosi tűzoltóság szóvivője.

Közölte: negyven embert kellett kimenekíteni a Hős utca egy három emeletes épületéből, elhelyezésükről a kerületi polgári védelem, illetve az önkormányzat gondoskodik.

Az egyik lakásban bekövetkezett robbanás következtében a belső falak kidőltek. Az épületben a robbanást követően kisebb tűz is kiütött, amit rövid idő alatt sikerült eloltani.

A szóvivő szerdán reggel azt is elmondta, hogy jelenleg statikusok vizsgálják az épület állapotát; a vizsgálatok első eredményei szerint a második emelet négy lakása és az első emelet két lakásába nem lehet majd visszaköltözni.

Az utcát törmelék és üvegszilánkok borítják 50-60 méteres körzetben, de szerencsére senki nem sérült meg, mert a robbanás időpontjában senki nem tartózkodott az utcán.

Hozzátette: a detonáció oka egyelőre nem ismeretes, de a szakemberek elképzelhetőnek tartják, hogy gázrobbanás történt.

"Nem zárjuk ki, hogy gázrobbanás történt, mert a lakásban nem volt konvektor, csak gázcsonk" - mondta.