Újra faggatják Kulcsár Attilát

Utolsó frissítés:

Szerző:

szerző:
MTI
Tetszett a cikk?

Az ügyészek ismét hozzáfogtak Kulcsár Attila kihallgatásához, a többhetesnek ígérkező procedúra során a nagy mennyiségű írásos bizonyítékkal kapcsolatos kérdésekről hallgatják meg a brókerbotrány első számú gyanúsítottját - mondta Zámbó Gyula ügyvéd.

Kulcsár Attila a tavalyi több hónapos kihallgatás-sorozaton emlékezetből tette meg vallomásait. Időközben azonban számos írásos bizonyíték is a hatóságok birtokába került, továbbá a könyvszakértő és a tőkepiaci szakértő is elkészítette szakvéleményét. A szakvélemények főként azt kísérlik meg tisztázni mikor, hová irányultak a pénzmozgások - mondta a milliárdos sikkasztással gyanúsított Kulcsár Attila védője.

A Fővárosi Főügyészség kiemelt ügyek osztályán a napokban újraindult kihallgatás-sorozaton a Kulcsár Attila korábbi vallomásainak és az írásos bizonyítékoknak az egybevetésekor felvetődött kérdésekre várnak választ az egykori brókertől.

"A fontosabb ügyfeleken végig kell menni. Ezek lehetnek sértettek, továbbá olyan érdektelen tanúk, akiket nem ért kár, de nem zárható ki, hogy lesz köztük olyan is, aki gyanúsítottá válik" - jegyezte meg Zámbó Gyula.

Várhatóan Kulcsár Attila a dokumentumok alapján pontosítja és bővíti korábbi vallomását. A következő hetek feladata elsősorban Kulcsár írásos bizonyítékokkal való szembesítése lesz - reagált az ügyvéd arrra a kérdésre, hogy várhatók-e szembesítések.

Az eljárás más szereplőinek vallomásai ismeretében azonban nem zárható ki, hogy a tavasz folyamán Kulcsár Attilát tanúkkal, esetleg gyanúsított-társakkal szembesítik, hiszen már most látható, hogy vannak ellentmondó nyilatkozatok, vallomások. Körülbelül nyár elejére befejeződik a nyomozás, azt követően pedig egy-két hónapon belül elkészülhet a vádirat is védence ügyében - mondta az ügyvéd.

Kulcsár Attilát, ahogy a tavalyi kihallgatás kezdetekor is, előbb a rendőrség idézte be, de miután védence élt a vallomásmegtagadás jogával, az ügyészségen folytathatta gyanúsítotti vallomását.