MTV: nyolcmilliárdos hiány

Utolsó frissítés:

Szerző:

szerző:
MTI

Noha év közben milliárdokat sikerült megtakarítania a Magyar Televíziónak, 2004-et mintegy nyolcmilliárdos hiánnyal zárja a társaság – közölte az MTI-vel a közszolgálati médium menedzsmentjének egyik, neve elhallgatását kérő tagja.

"Február végén lesz az üzleti zárás, de már most látható, hogy 2,5-3 milliárd forint körül lesz a megtakarítás egy olyan évben, amely az öt nemzetközi sportesemény miatt extra drága volt, s amikor a várt források töredékét kapta meg az MTV" – jelentette ki az informátor.

Emlékeztetett arra, hogy 2004-re – körülbelül 33 milliárdos költségvetés mellett - 10,8 milliárd forintnyi rendkívüli állami juttatással kalkulált az intézmény, ám ebből csak 4,8 milliárdhoz jutott hozzá, miközben a televíziónak öt nagy nemzetközi sporteseményt – köztük az athéni nyári olimpiát – kellett közvetítenie.

A nyolcmilliárdos hiány felét görgeti a közszolgálati televízió, mivel tavaly négymilliárd forint hitelt vett fel; az intézmény – a műsorterjesztési költség mintegy 6,8 milliárd forintos támogatása mellett – az idén 18-20 milliárd forint állami juttatásra számíthat.

Holub Katalin, az MTV szóvivője január végén az MTI-nek elmondta: március végén terjeszti az idei üzleti tervét a Magyar Televízió vezetése a közszolgálati médiumot felügyelő közalapítvány kuratóriumi elnöksége elé, a dokumentum részleteiről azonban nem nyilatkozott.