Forgalomlassító gazdák

Utolsó frissítés:

Szerző:

szerző:
MTI

Szabolcsban 11, Borsodban 2, míg Csongrádban egy helyen zárták le az utak egyik forgalmi sávját a gazdák.

Tizenegyhelyen kezdtek forgalomlassító demonstrációt a gazdák Szabolcs-Szatmár-Bereg megyében szombaton. A délelőtt 9 órakor kezdődött félpályás útlezárásokra helyszínenként több mint 50 traktorral, mezőgazdasági géppel, teher- és személyautóval álltak ki a termelők, akiknek folyamatosan nő a számuk, annak ellenére, hogy Mátészalka és Nyírbátor térségében havazik.

A 4-es főúton Újfehértónál, Nyírbogdánynál, Tuzsérnál, a 36-os főúton Tiszavasvárinál, a 38-as főúton Rakamaznál, a 41-es főúton Baktalórántházánál, valamint Vásárosnamény és Nyírmada, valamint Vásárosnamény és Csaroda, a
49-es főúton Kocsord és Győrtelek, a 471-es úton Nyírbátor és Nyírbogát, míg a 491-es úton Tiszabecs és Sonkád között tüntetnek a szabolcsi gazdák szombaton délután 16.00 óráig.

A borsodi gazdák ezúttal is a magyar-szlovák államhatárnál, a tornyosnémeti és a sátoraljaújhelyi nemzetközi határállomás közelében állják el traktoraikkal, munkagépeikkel a 3-as, illetve a 37-es számú főút egyik felét.

Csongrád megyében Balástya és Kistelek között száz traktorral és kisteherautóval zárják le az 5-ös főút fél útpályáját a tiltakozó gazdák.