Kórházakat vonnának össze Budapesten

Utolsó frissítés:

Szerző:

szerző:
MTI
Tetszett a cikk?

Még az idén döntést hozhatnak a budapesti Madarász utcai és a Heim Pál Gyermekkórház összevonásáról. Néhány hónapon belül tanulmányt készítenek, s ha ez szakmai, illetve pénzügyi és gazdasági szempontból előnyösnek tartaná a lépést, megtörténhet az összevonás.

Ezt Szolnoki Andrea (SZDSZ), az egészségügyért felelős főpolgármester-helyettes mondta az MTI-nek kedden. Egyelőre semmilyen döntés nem született ez ügyben, a hatáskörileg illetékes testületek sem foglalkoztak még ezzel a kérdéssel.
   
Havas Zsófia, az önkormányzat egészségügyi bizottságának szocialista alelnöke egy napilapban kedden felvetette, hogy a gyermekek egészségügyi ellátását egy pesti és egy budai központba kívánják koncentrálni.
   
Szolnoki Andrea közölte: ez a kérdés akkor kaphat lendületet, ha eldől, hogy a Madarász utcai kórház jelenlegi vezetője indul-e a Heim Pál kórház élére kiírt főigazgatói pályázaton, illetve megnyeri-e azt. Az egészségügyi bizottság nemrég kiírta a Heim Pál kórház főigazgatói posztjára a pályázatot. Az intézmény jelenlegi vezetője ugyanis közölte, hogy főigazgatóként már nem kívánja levezényelni a kórház több milliárd forintos rekonstrukcióját.
    
Részletes orvos-szakmai koncepcióra van szükség a két intézmény további működésével kapcsolatban. Egyebek közt megvizsgálnák például azt, hogy milyen előnyöket jelentene, ha a Heim Pál kórház telephelyeként működne a továbbiakban a Madarász utcai kórház. Az nyilvánvaló, hogy összevonás esetén csökkenteni lehet a vezetők és az olyan párhuzamos részlegek számát, mint például a pénzügy és a humánpolitika - mondta a főpolgármester-helyettes.