Steiner Pál: nem lesz vöröslámpás negyed a Belgrád rakparton

Utolsó frissítés:

Szerző:

szerző:
MTI
Tetszett a cikk?

Nem lesz vigalmi negyed Budapesten, a Belgrád rakparton; az V. kerület polgármestere azonnali cselekvésre hívta fel a hatóságokat az ottani engedély nélküli építkezés miatt - közölte Belváros-Lipótváros Önkormányzata.

"Minden törvényes eszközt vessenek be annak érdekében, hogy az engedély nélküli építkezés ne keserítse tovább a Belgrád rakparton lakók életét" – az önkormányzat közleménye szerint ezt kérte Steiner Pál polgármester a hatóságok képviselőitől azon a nyilvános egyeztetésen, amelyet a Belgrád rakpart 9. szám alatti  építkezés miatt hívott össze szerdán. A megbeszélésen az ügyben érintett valamennyi hatóság és a lakók közös képviselői vettek részt.

A hivatal beszámolója szerint az egyeztetésen a lakók aggodalmukat fejezték ki amiatt, hogy az engedély nélkül építkező a rakparton vigalmi negyedet akar létrehozni. A polgármester - a közlemény szerint - a lakók aggodalmaira válaszul hangsúlyozta: a vigalmi negyed létrehozásáról szóló híresztelések alaptalanok, ugyanis az V. kerületben kizárólag a védett övezet jellegnek és a törvényes előírásoknak megfelelő szórakozóhelyek működhetnek.

"Belváros-Lipótvárosban még soha nem fordult elő hasonló nagyságrendű engedély nélküli építkezés, mint a Belgrád rakpart 9. alatti illegális emeletráépítés, az épület önkényes átalakítása. Ezért is lépett fel minden alkalommal az önkormányzat mint eljáró hatóság a vállalkozó tevékenysége ellen" - áll a közleményben.  

A megbeszélésen a közigazgatási hivatal építésügyi főosztályvezetője arra kérte a lakókat, hogy nyújtsanak be kérelmet, amelyben az azonnali végrehajtást kérik a hivataltól. Ebben az esetben ugyanis tovább lehetne gyorsítani a folyamatot, ugyanis így hiába fellebbez a vállalkozó, a végrehajtást meg lehet indítani - olvasható az önkormányzat beszámolójában.