Nyár végéig döntenek Kulcsár-ügyben

Utolsó frissítés:

Szerző:

szerző:
MTI

A nyár végéig az ügyészség "valamilyen fajta döntést fog hozni" a Kulcsár-ügyben - közölte a legfőbb ügyész kedden Gyulán.

"Az első gyanúsítotti kihallgatástól számított két éven belül vagy vádat kell emelni, vagy az adott ügyet meg kell szüntetni" - jelentette ki Polt Péter. Hozzátette: a Kulcsár-ügyben az első gyanúsítások időpontját nézve a nyáron telik le a határidő, ezért nyilvánvalóan a nyáron, valamifajta döntést kell hozni. "A nyár közepén, végén már világosan fogjuk látni, hogy az ügyben milyen lépést kell tenni, és azt meg is fogjuk tenni."

A szervezett bűnözéssel kapcsolatban a legfőbb ügyészség elmondta, hogy ezek a csoportok a már "ismert" területeken mozognak. Példaként az embercsempészést, a prostitúció szervezését, a kábítószer ügyletek és a különböző vagyon elleni bűncselekmények területét emelte ki, de szerinte jelen van a nemzetközi szervezett bűnözés is Magyarországon.

"Megítélésem szerint a magyar hatóságok állják ezek tekintetében a sarat, a felderítés, a megelőzés, illetve a bűntető eljárások során jó eredményeket produkálnak" - mondta.