Matthäus: Tovább harcolunk!

Utolsó frissítés:

Szerző:

szerző:
MTI
Tetszett a cikk?

"Még nem estünk ki! Tovább harcolunk, az utolsó meccsig" - Lothar Matthäus nem hajlandó feladni a továbbjutás szempontjából nem szerencsés 1-1-es eredmény dacára sem.

Matematikai esély?
 1. Horvátország    5      13 pont
 2. Svédország      5       12
 3. Bulgária           5         8
 4. Magyarország  5         7
 5. Izland               5         1
 6. Málta                5         1
"Kapaszkodnunk kell az utolsó szalmaszálba is, hogy elérjük céljainkat" -  jelentette ki a német szakvezető magyar-bolgár mérkőzés után,  kiemelve, hogy játékosai dicséretet érdemelnek, amiért a találkozó lefújásáig elszántan küzdöttek.

Matthäus szerint csapata az első félidőben kifejezetten jól játszott, ám a későbbiekben elfáradt, így szerencse is kellett, hogy a 90. percben Rajczi Péter kiegyenlítsen. Hozzátette: a Fortuna kegyeire rászolgált a magyar válogatott, mivel az utolsó percig hitt az egyenlítésben.
   
A hajrában elért pontmentés már csak azért sem lebecsülendő, mert a válogatott tétmérkőzésen legutóbb majdnem nyolc éve, egészen pontosan 1997. október 11-én, a finnek elleni világbajnoki selejtezőn szerzett pontot érő gólt az utolsó öt percben. 
   
Matthäus  kifejtette, hogy Rajczi gólja még nagyon sokat érhet, mivel a csoport két, a többiektől meglépett tagját, a horvátokat és a svédeket ősszel fogadja a válogatott, s ha nyer, három, illetve két pontra csökkentheti a hátrányt, ráadásul a riválisok is játszanak még egymás ellen.
   
"Munkába állásom 15 hónapja alatt előreléptünk. Azt se feledje el senki, hogy hónapok óta rengeteg sérült játékost kell nélkülöznöm, s ha mindenki felépül, akkor egy minőségileg is sokkal jobb csapatot tudok majd pályára küldeni a következő mérkőzéseken" - adott hangot bizakodásának Matthäus.