Áprilisi tréfa: lemond Csurka István

Utolsó frissítés:

Szerző:

szerző:
MTI

Visszavonul a közélettől a Magyar Igazság és Élet Pártjának (MIÉP) elnöke, Csurka István. Áll legalábbis egy ma hajnal óta terjedő, a MIÉP szóvivője által azonnal hamisítványnak nevezett e-mailben, amelyet feladói minden bizonnyal április elsejei tréfának szántak.

"Több évtizedes közéleti tevékenységem után, 72. életévemben most úgy döntöttem: búcsút intek a politikának, és hátralevő esztendőimben már csak írni fogok" - áll a Csurka Istvánénak látszó e-mail címről péntek hajnalban küldött elektronikus levélben.

"Belátom: a nemzeti radikalizmust vakvágányra vezettem. A MIÉP csak politikai gőzlevezetőként működött; az össztársadalmi folyamatokra egyáltalán nem volt hatással, legfeljebb a filoszemita, balliberális oldalnak adtam táptalajt" - olvasható az ál-levélben.

A minden bizonnyal áprilisi tréfának szánt írás szerint "most már elég pénzt gyűjtöttem össze ahhoz, hogy nyugdíjas éveimben biztonságban, boldogan éljek". "Barátaim, soha ne térjetek le a magyar útról! Csak én megyek, a kő marad... Az Író helyett a Könyvet válasszátok!" - így az ismeretlen szerző.