Kisorsolták a médiafelügyelőket

Utolsó frissítés:

Kisorsolták azokat a civil szervezeteket, amelyek a közmédiumokat felügyelő kuratóriumokba delegálhatnak tagokat a következő egy évre.

A többek között az elnökválasztásban is részt vevő testületekbe a történelmi egyházak delegálhatnak, rajtuk kívül a kisebbségi önkormányzatok, emberi jogi, tudományos, kulturális és sportszervezetek közül lehetett sorsot húzni. Ahogyan korábban, most is nyertek teljesen ismeretlen szervezetek, ahogy „bejáratottak" is – írja tudósításában a Népszabadság.

Az MTV civil kontrolljában például egy évig többek között olyan szervezetek is részt vesznek, mint a Konstantinápolyi Egyetemes Patriarchátus Magyarországi Ortodox Exarchátus, a Kárpát Országos Vállalkozói Szövetség, a Reális Zöldek Klub vagy a Katolikus Asszonyok-lányok Szövetsége. Bekerült a Fiatal Sasok Országos Egyesülete, nem beszélve a Magyar Kutyaszánhajtó és Canicross Szövetségről.

A Magyar Rádió Közalapítvány összetétele sem kevésbé színes: képviselteti magát a Nemzeti Pedagógus Műhely, az Evangéliumi Pünkösdi Közösség, az Első Magyar Vidéki Nőegylet is. Bekerült, mint legtöbbször, az Asztmás és Allergiás Betegek Országos Szövetsége. A társadalmi kurátoroknak az idén a Magyar Rádiónál lesz a legfontosabb feladatuk: elnököt választanak.

A Duna TV-t felügyelő testületben az Evangéliumi Szabadegyházak Szövetsége is helyet kap, mások között a Magyar Kórusok és Zenekarok Szövetsége, a Magyar Asszonyok Érdekszövetsége, a Magyar Cserkészszövetség és a Magyar Nanbudo Szövetség társaságában. A megbízottak neveit még nem lehet tudni, róluk a delegáló szervezetek döntenek. De például a Nanbudo szövetség esetében nem volna meglepő, ha ismét Hárshegyi Jánost delegálnák, bár ő eddig mindig más sportszövetséget képviselt hat (!) kurátori állása során, egyszer a nanbudósokat is - olvasható a Népszabadság internetes kiadásában.