Tovább nyomoznak Szász Károly ellen

Utolsó frissítés:

Szerző:

szerző:
MTI

A Fővárosi Főügyészség egy hónappal meghosszabbította a PSZÁF egykori vezetője és tizenegy munkatársa ellen folytatott nyomozás határidejét. Szász Károly panaszt tett.

Szász Károly ügyvédje elmondta, a határozat indoklása szerint a BRFK vizsgálati főosztálya által folytatott nyomozás során további, folytatólagos gyanúsítotti kihallgatásokra és szembesítésekre van szükség.

Rámutatott, a múlt héten azért tettek panaszt a nyomozás meghosszabbításának megalapozatlansága miatt a Legfőbb Ügyészségen, mert álláspontjuk szerint nem történt bűncselekmény, ha pedig megvalósult volna, akkor is elévült, mivel az utolsó kifogásolt szerződéskötés óta több mint három év telt el a gyanúsítás időpontjáig.

A Pénzügyi Szervezetek Állami Felügyeletének (PSZÁF) egykori vezetőjét a szervezetnél 2000-2001-ben kötött megbízási szerződések miatt gyanúsította meg a Nemzeti Nyomozó Iroda idén januárban 209 rendbeli felbujtóként elkövetett magánokirat-hamisítással.

A nyomozás még Szász Károly 2003. július 16-i bántalmazása után nem sokkal, Keller László akkori közpénzügyi államtitkár feljelentése alapján indult ismeretlen tettes ellen. A feljelentés szerint a PSZÁF-nál teljesítés nélküli kifizetések történtek a belső munkatársaknak megbízási szerződések alapján, ami hűtlen kezelés, csalás gyanúját is felvetette.

Szász Károly az eljárás során mindvégig következetesen tagadta, hogy bűncselekményt követett volna el.