Újabb fordulat a mobilposták ügyében

Utolsó frissítés:

Szerző:

szerző:
MTI

Az Országos Választási Bizottság (OVB) keddi ülésén elrendelte a postatörvény módosítása kérdésében a Zempléni Településszövetség által indított országos népi kezdeményezés aláírásainak tételes ellenőrzését.

Az OVB március 24-ei ülésén az Országos Választási Iroda jelentése alapján megállapította, a népi kezdeményezés támogatására összegyűjtött érvényes aláírások száma a statisztikai-matematikai módszerek alapján nem éri el az eredményességhez szükséges 50 ezret.

A határozat ellen a Zempléni Településszövetség jogorvoslattal élt. A Legfelsőbb Bíróság március 31-én megsemmisítette az OVB határozatás és az aláírások tételes vizsgálatával történő ellenőrzését rendelte el. Az OVB ezt követően rendelte el az aláírásgyűjtő íveken található aláírások tételes ellenőrzését.

A kezdeményezéssel azt szeretnék elérni, hogy az Országgyűlés úgy módosítsa a postáról szóló 2003-as törvényt, hogy a Magyar Posta Rt. csak ott vezethesse be a mobilpostai szolgáltatást, ahol azt igénylik, és ahol az önkormányzat hozzájárul.