Fidesz: a szocialisták fedezik Gyurcsányt

Utolsó frissítés:

Szerző:

szerző:
MTI

Szijjártó Péter, a Fidesz országgyűlési képviselője a miniszterelnök által adott utasításnak tulajdonította, hogy a kormányoldal az előző napon leszavazta a kormányfő üzleti ügyeit kivizsgáló bizottság létrehozására irányuló sürgősségi indítványt.

Ennek a bizottságnak kellene kiderítenie, hogy az "Apró-Gyurcsány-érdekkör" hogyan használta fel politikai kapcsolatait hozzájuk közel álló cégek állami megbízáshoz juttatásához. Török Zsolt (MSZP) azt mondta, katasztrofális és kaotikus állapotok uralkodhatnak a Fideszben, ha a párt ilyen ügyekhez nyúl. Erdős Ákos szerint a fideszes képviselő valótlan állításokat fogalmaz meg.

"Mára világossá vált, hogy Gyurcsány Ferenc utasítást adott a szocialista képviselőknek arra, hogy minden lehetséges eszközzel gátolják meg a vizsgálóbizottság létrehozását, a kormánypárti képviselők pedig mindenben asszisztálnak a miniszterelnöknek, és fedezik a miniszterelnököt" - jelentette ki Szijjártó Péter.

Az ellenzéki képviselő elmondta: a vizsgálóbizottság kérdései egyebek közt arra vonatkoznak, hogy az Apró-Gyurcsány-érdekkör és szereplői hogyan és milyen mértékben használták fel a politikai kapcsolataikat, befolyásukat ahhoz, hogy az érdekkörükhöz tartozó cégek állami megbízásokat kapjanak.

"Túl sok a véletlen egybeesés, és minden ilyen egybeesés azt a gyanút erősíti, hogy a miniszterelnöknek takargatnivalója van meggazdagodásával kapcsolatban" - jegyezte meg.

Szijjártó Péter az úgynevezett Tetthely-sorozat keretében az Újpesti rakpart 1-3. előtt tartotta sajtótájékoztatóját. A Fidesz-akció során olyan helyszíneket mutatnak be, "ahol olyan emberek dolgoznak, akik sokat köszönhetnek Gyurcsány Ferencnek, vagy akiknek Gyurcsány Ferenc sokat köszönhet".

A helyszínnel kapcsolatban az ellenzéki politikus elmondta: ott tartották korábban házi őrizetben Kulcsár Attilát, ott van a székhelye a K&H ügyben elhíresült Britton cégcsoportnak, ott volt irodája a belügyminiszter férjének, és Erdős Ákos címeként is ez szerepel; Erdős Ákos pedig "a miniszterelnök korábbi üzletfele és jó ismerőse".

Az Újpesti rakpart 1-3. egyetlen Láng-érdekeltségnek sem székhelye - közölte közleményében Erdős Ákos. Úgy fogalmaz: "Szijjártó képviselő kitartó szorgalommal fogalmaz meg valótlan állításokat személyemmel és a Láng Holding érdekeltségeivel kapcsolatban. A politikai haszonszerzés célja felülírja nála a tényeket, a valóságot, az igazmondás követelményét".

Mint írja, az épülettömbben (Jászai Mari tér 5. II. emelet 5.) működik a Perfekt budapesti irodája immáron nyolc esztendeje. Ezen kívül tulajdonában van egy lakás az Újpesti rakpart 1-3. számú házban, de nem a Britton székhelyén, hanem az épület másik szárnyában, amelyet az építkezés ideje alatt vásárolt meg. Csaúgy, mint a szomszédai - teszi hozzá, "akiknek szintén az ég világon semmi közük sem a Brittonhoz, sem Kulcsár Attilához".