Pokorni: ha Gyurcsánynak problémája van velem, pereljen

Utolsó frissítés:

Szerző:

szerző:
MTI

Pokorni Zoltán arra kéri Gyurcsány Ferenc miniszterelnököt, hogy ha vele van problémája, ne fiatal újságírókat "vegzáljon" és idézzen a bíróság elé, hanem fogja perbe őt, nem fog a mentelmi joga mögé bújni. Gyurcsány a kormányszóvivő útján közölte, ha Pokorni vállalja a kijelentést, be lesz perelve ő is.

A Fidesz alelnöke erről annak kapcsán beszélt szerdai sajtótájékoztatóján, hogy a bíróság első fokon rágalmazás miatt elmarasztalta Török Lászlót, a Magyar Nemzet újságíróját egy, a K and H botránnyal összefüggésben írt cikke miatt. Pokorni Zoltán azt mondta: a bírósági döntés kapcsán néhány újságban jelentek meg olyan cikkek, értelmezések, amelyek szerint a Magyar Nemzet újságírója által tőle idézettekből az derült ki, hogy állítólag azt mondta volna, Gyurcsány Ferenc csaló.

"2003 júniusában kétségtelenül beszéltem arról, és ma is ez a véleményem, hogy az elhíresült K and H botrányban önmagukat áldozatnak feltüntető ügyfelek azért gyanút foghattak volna, hogy nejlonzacskóban, taxival hozzájuk elhordott 20 millió forintok nem a normális banki üzletmenet részét képezik, és legalább annyira együttműködők, mint amennyire áldozatok" - mondta a fideszes politikus. Leszögezte ugyanakkor, hogy neveket nem említett. 

Utalva többek között Litvai Miklósnak, az Állami Autópálya Rt. vezérigazgatójának, illetve Garamszegi Gábornak, a Betonút Rt. vezérigazgató-helyettesének gyanúsítottkénti kihallgatására, úgy értékelte, hogy a kijelentése óta eltelt csaknem két év alátámasztja akkori véleményét. Ha Gyurcsány Ferenc perbe akarja fogni, tegye meg, ebben az esetben kérni fogja mentelmi joga felfüggesztését a parlamenttől - jelentette ki Pokorni Zoltán, és hozzátette: kíváncsi arra, "hogy Gyurcsány Ferencnek van-e erre bátorsága".

László Boglár kormányszóvivő közölte, ha Pokorni Zoltán vállalja azt a bíróság által valótlannak minősített állítást, amelyért a Magyar Nemzet újságíróját első fokon rágalmazásért elmarasztalták, akkor a kormányfő bepereli őt is.