Tagrevízió az MDF-ben

Utolsó frissítés:

Szerző:

szerző:
MTI

Az MDF vezetősége az MDF és az MDNP egyesülése kapcsán május 9-ig levelet juttat el az egyesült párt tagjainak, amelyben arra kérik őket, erősítsék meg tagsági jogviszonyukat.

A tagoknak egy hónapja van a válaszadásra. Zsigmond Attila, az MDF elnökségi tagja, a korábbi MDNP általános alelnöke közölte: az MDNP mintegy 2000 tagját és számos szimpatizánsát hozta az MDF-be. Leszögezte: vállalják a közös múltat, azaz az antalli értékrendet és a közös jövőt, a korszerű konzervatív politikát.

Szőke László, az MDF alelnöke elmondta: az MDNP 68 új szervezetett hozott az MDF-be az eddigi 500 mellé, valamint olyan csoportok is beléptek a 15-16 ezer fős tagságot számláló MDF-be, amelyek korábban egyik párthoz sem tartoztak.

A KDNP-ből átlépett az MDF-be Lukács Miklós, az Antall-kormány volt államtitkára és Szilágyi Dénes, a Szabolcs megyei közgyűlés alelnöke. A Fideszből az MDF-hez igazolt Hardy László, a XX. kerület alpolgármestere, ahonnan az elmúlt időszakban többen jelezték átlépésüket. Hozzátette: a Jobbikból is többen szándékoznak belépni az MDF-be.

Az MDF-ből távozók között említette Bégány Attilát, az MDF V. kerületi MDF elnökét (aki az MDF egyesülési kongresszusán tiltakozását fejezte ki az MDF és az MDNP egyesülése miatt), valamint vele együtt 8-12 főt, akik a Jobbikhoz csatlakoztak. Az MDF-ből kizárt és kivált képviselők által létrehozott Nemzeti Fórum Egyesületbe mintegy 20-30 tag távozott.

Szőke kizárta, hogy közös MDF-Fidesz jelölteket állítsanak a jövő évi parlamenti választáson.