Népszabadság: fantomvevő vette meg a volt Britton céget

Utolsó frissítés:

"Soha életemben semmilyen cégben semmilyen részesedést nem vettem!" - idézi Sztipánovics Zoltánt - aki a papírok szerint februárban 50 százalékos tulajdonosa lett a Britton Kft. ügyvezetőjének a résztulajdonában lévő BR Med-Supportnak - a Népszabadság.

Valaki megvásárolta a Kulcsár-botrányban hírhedtté vált Britton által alapított BR Med-Support Kft. felét. A vevőt - Sztipánovics Zoltán pécsi alkalmi karosszérialakatos -, aki a papírokban szerepel kinevezték ügyvezetőnek is - értesült a Népszabadság.

A lap szerint az egyik eladó Kerék Csaba, a Britton ügyvezetője, és a más tulajdonosi körhöz tartozó Multi-Med Profil Kft. volt. Sztipánovics szerint 2000 körül kilopták a zsebéből az irattárcáját, benne - régi típusú - személyi igazolványával, majd nevével visszaéltek. A karosszérialakatos egyáltalán nem kíván kapcsolatba kerülni a BR Med-Supporttal, ezért igyekszik megtenni a szükséges ellenlépéseket - írja a lap.

A tíz milliós jegyzett tőkéjű BR Med-Supportot 2002-ben alapította a Britton és a Multi-Med Profil. A cég korábban tagságszervezési feladatokat végzett a Medicina Egészségpénztár részére. 2003-ban a Britton részét Kerék vette meg, a papírok szerint akkor még névértéken. A kft. a brókerbotrány kirobbanását követően befejezte tevékenységét.

"Soha nem látta a vevőt" - reagált a történtekre Kerék Csaba, aki a lapnak elmondta, a cég "fantomizálásának" esetleges vádját már csak azért is elhárítja, hogy ő személy szerint továbbra is birtokolja a kft. másik 50 százalékát, ráadásul a társaságot tavaly már teljesen kiürítették, a hasznot legálisan kivonták és leadózták.

Természetesen ellenőrizte a nála megjelenő, Sztipánovics Zoltánként bemutatkozó 30 év körüli fiatalember személyijét, de semmi gyanúsat nem fedezett fel rajta - mondta a Népszabadságnak az ügyletnél közreműködő - neve elhallgatását kérő ügyvéd. Ezt közjegyző által hitelesített aláírási címpéldány is igazolja. A szerződő felek papírjairól adatvédelmi okok miatt sem ő, sem a közjegyző nem készíthet másolatot, így az állítólagos Sztipánovics fotója sincs meg - áll a Népszabadság cikkében.