Las Vegas Bezenyén

Utolsó frissítés:

Szerző:

szerző:
hvg.hu

Mégiscsak valóság lesz a sokat emlegetett és megkérdőjelezett Eurovegasból a Magyarország észak-nyugati határán lévő Bezenye községnél, alig hét kilométerre az osztrák és a szlovák határtól.

A 700 millió eurós összköltségű szórakozóvárosban ötcsillagos szálloda, kaszinó és szórakoztatópark valamint 48 ezer négyzetméteres grandiózus bevásárlóközpont épül. A monstrelétesítmény kezdeményezője az osztrák „sóderkirály” Hans Asamer, akinek a tulajdonában van az összesen 330 hektáros terület.

Az Eurovegas 8000 munkahelyet teremt majd, erre hivatkozva adott ki építési engedélyt a magyar kormány, s megvannak a környezetvédelmi engedélyek is. Idén ősszel indul az építkezés a bevásárlóközpontban és szórakoztatóparkban, amely az osztrák Alexander Finster tulajdona, jövőre pedig a szerencsejáték-negyed.

Ez az a vállalkozás, amelyet eredetileg Michael Jackson apja Joe fémjelzett, ám helyére időközben Las Vegas legnagyobb játék és hotelkomplexumának elnöke, John F. Groom került, akinek azonban még egy kaszinó-tenderen is nyernie kell.