Sűríti, meghosszabbítja és megszünteti járatait a BKV

Utolsó frissítés:

Szerző:

szerző:
MTI
Tetszett a cikk?

A Fővárosi Közgyűlés csütörtöki döntése szerint szeptembertől megduplázzák a BKV jelenlegi 220 kilométeres éjszakai közlekedési hálózatát. Az új rendszerbe bevonják az éjszakai szolgálati járatok felét.

A közgyűlés 1,2 kilométerrel meghosszabbította a 112-es busz belvárosi szakaszát, s több, a dél-pesti gyorsabb közlekedést és  a csúcsidejű zsúfoltságot enyhítő járatkorrekcióról döntött. Több busz jár majd a 19-es, az 59-es és a 123-as járaton, s délutánonként is közlekedik majd a gyors 66-os busz.

Az alacsony kihasználtság miatt megszüntetik a 48/A buszjáratot, s a zajterhelés csökkentése miatt rövidebb útvonalon jár majd a 30-as villamos. Hétköznap este és hétvégenként, ugyancsak a csendesebb közlekedés érdekében, az 52-es vonalán korszerűbb villamosok járnak majd a jelenlegieknél. 

A közgyűlés egyhangúlag megteremtette annak a feltételét, hogy szeptembertől a testület nyilvános üléseit az interneten közvetítsék. Az ellenzékiek, akik régóta szorgalmazták ezt, szeretnék olyan jellegűvé bővíteni a rendszert, hogy a felszólalók névre szólóan visszakereshetők legyenek. Soknak tartották azt a 120 millió forintot, amit idén és jövőre a technikai háttérre költenének. 

Ikvai-Szabó Imre (SZDSZ) főpolgármester-helyettes jelezte, hogy egy másik előterjesztés keretében szereplő források biztosításával lehet szó a rendszer kibővítéséről.