Kulcsár-ügy: a főügyészség kizárását indítványozza Kerék

Utolsó frissítés:

Szerző:

szerző:
MTI

A Kulcsár-ügyben eddig eljáró Fővárosi Főügyészség elfogultság miatti kizárását indítványozta Kerék Csaba és védője pénteken.

Az elfogultsági kifogás szerint az ügy elsőszámú gyanúsítottjának, Kulcsár Attilának az egyik kihallgatásáról készült jegyzőkönyv, illetve a vallomástételről készült és a napokban nyilvánosságra került videofelvétel között "lényegi, tartalmi eltérések is vannak, melynek oka (...) kivizsgálásra szorul".

A beadvány tartalmazza, hogy a "valóságtól eltérő tartalmú jegyzőkönyv keletkezésének" felelősei között "elsőként merült fel" a kihallgatást vezető és ma már a főügyészség élén álló Ihász Sándor tevékenysége.

Kerék Csaba és védője szerint ebben a helyzetben indokolt, hogy az ügyben eddig eljáró Főváros Főügyészség helyett a Legfőbb Ügyészség kijelölése alapján egy másik ügyészség döntsön a vádemelés kérdésében.

A parlamenti pártok többsége aggályosnak találja a nyilvánosságra került felvételek alapján Kulcsár Attila, a brókerbotrány fő gyanúsítottja kihallgatását. Az MSZP, az SZDSZ és az MDF vezető politikusai szerint megrendítheti az igazságszolgáltatásba vetett társadalmi bizalmat a Kulcsár Attila kihallgatásáról az MTV-ben vasárnap este bemutatott videofelvételek.