Aggályosak Hankó Faragó iskolai előadásai

Utolsó frissítés:

Szerző:

szerző:
MTI

Az oktatási jogok biztosa szerint aggályos, hogy Hankó Faragó Miklós államtitkár úgy tart politikai jellegű előadást két iskolában, hogy azokon a tanulóknak kötelező részt venni.

„Aggályosnak tartom", hogy egy olyan rendezvényt tartanak tanítási időben, a diákok számára kötelező módon, amit "egy deklarált kampányhét" keretén belül rendeznek meg – mondta Aáry-Tamás Lajos, az oktatási jogok miniszteri biztosa.

Az ombudsman hozzátette: ha a tanuló mégis azt mondaná, hogy ő ezen nem kíván részt venni, akkor hiányzónak írják be, és hátrány éri politikai meggyőződése miatt. Az oktatási jogok biztosa szerint az ehhez hasonló előadásokat csak nem kötelező részvétel mellett lehet megszervezni a diákok számára.

A Magyar Nemzet cikkében az olvasható, az oktatási jogok biztosa úgy látja: a politikus előadása párthoz kapcsolódó tevékenységnek minősül, ráadásul a gyerekek számára kötelező a részvétel, ez pedig sérti a közoktatási törvényt.

A lap kedden adott hírt arról, hogy drogfelvilágosító előadást tart tanítási időben egy szombathelyi általános iskolában és egy gimnáziumban Hankó Faragó Miklós a térség SZDSZ-es képviselőjeként a liberális héten.